Het ontstaan van Steve Wattel:

In 1985 is de Triathon vereniging ”Triathliem” opgericht, met als standplaats Didam. De keuze van Triathliem is een combinatie van Triathlon en de Liemers.

Zoals wel vaker het geval zal zijn, is het  begin stadium van een vereniging letterlijk pioniers werk. Een clubblad is uiteraard een vereiste, en er moesten mensen worden aangetrokken die Compassie hadden met de club. Gert Arentz, die dus die bekende Compassie had met de club  werd gevraagd om een column te behartigen, en dat  in een clubblad dat zelfs nog geen naam had.

De naam voor het clubblad is geworden  “”De Triomf””

In die tijd van de jaren tachtig had ik een sportmaatje die mij altijd vergeleek met een Amerikaanse Marathon loper te weten Steve Wattel.De kenmerken van Steve waren dat hij een klein mannetje was en altijd een petje tijdens de trainingen droeg. Tijdens een van de trainingen met Wim v/d Broek  uit Terborg is de Steve Wattel story geboren.

In het begin deden we het nog samen, maar na enkele weken  kreeg ik de smaak te pakken en ging er helemaal in op. Zoals bekent heeft de story 50 edities geduurd en heb er geen spijt van gehad. Mensen hebben gelachen, gebaald en zijn afgezeken. Een ieder keek altijd uit naar weer een nieuw clubblad. Het op de korrel nemen van collega,s is altijd op de juiste waarde ingeschat. 

Met het minder worden van de trainingen is de Compassie met de aanstormende leden verminderd. Dat is de reden dat het ””maar”” 50 edities heeft geduurd.

Veel leesplezier.

Steve Wattel.