Maandag 20 oktober 2008.                     

Het is tijd om er tussenuit te gaan, en besluiten voor een paar dagen naar Zeeland te gaan.

      locatie kaart.

          Bezochte locaties.

Om 11.00 rijden we bij ons huis vandaan, en laten ons leiden via het navigatie systeem Pionier van onze KIA Sportage. Zo rijden we een route die ik zelf niet gekozen zou hebben, met een lunch onderweg bij “”de Caisson”“ en fantastisch najaarsweer melden we ons om 13.30 uur bij de balie van        “”Hotel Middelburg”“.

Het blijkt een sober hotel te zijn met weinig comfort. De kamers zien er optisch schoon uit en we installeren ons voor een tussendoortje van 3 overnachtingen. Toch blijkt dat het hotel overvol zit met toeristen en werklieden die hier de nacht doorbrengen.

Daarna pakken we de meegebrachte fietsen, en via een doolhof van fietspaden komen we in het centrum van de stad aan. Een stadswandeling is een goede keuze en het blijkt dat het een prachtige stad is met veel monumentale  gebouwen. Via allerlei woonwijken en zoektochten vinden we ons hotel terug, en kijken naar het Journaal van 18.00 uur.

Dan kleden we ons om en zoeken een restaurant voor de avond in de binnenstad. Gabriëlla vindt haar eigen Italiaanse Mediterraneo keuken aan de Vlasmarkt. Het is inderdaad een goed restaurant met een goede wijn keuze. En nog belangrijker een menukeuze waar aandacht aan is besteed.

 Dan zoeken we onze kamer op voor de maandagavond serie van Flikken Maastricht.

Wel te rusten.

Dinsdag 21 oktober

We worden wakker van vertrekkende auto, s en overige activiteiten van de omgeving.

Toch is het 8.30 uur als we met ons lichaam naar de eetzaal strompelen voor het ontbijt. De koffie is matig maar de aanwezigheid van de Zeeuwse courant vergoed veel, en de koffie spoel ik wel weg met een glas melk. De wolkenhemel trekt zich dicht met regenbuien en zo gaan we met de auto op pad naar de deltawerken van de vorige eeuw waar zo veel om te doen is geweest.

Neeltje Jans het werkeiland van de Oosterschelde kering, ligt er bij onder een dicht wolkendek. Als we eenmaal binnen in het expositie gebouw zijn klaart het op. Daarna maken we een buitenwandeling o.a. naar de holle ruimten van de brugdelen, van waaruit je het waterschouwspel prima gade kunt slaan. Na veel foto, s gemaakt te hebben, gebruiken we de lunch en besluiten we om een boottocht te maken over de Oosterschelde. Ook hier weer veel vergezichten van o.a. de Zeelandbrug. Voordat we het complex verlaten zien we nog de film over de aanleg van de waterkeringen. Als we terug rijden naar Middelburg doen we dit via buitenwegen en komen zo in het stadje Veere. Een prachtig havenstadje waar toevallig een Oudhollandse markt is. Dit is echt geluk hebben, het bezit prachtige nostalgische gebouwen en met de laag ondergaande zon is het mooi foto, s maken.

                                                                          entree bewijs klik op de afbeelding voor een vergroting.

Om 17.30 uur komen we aan in ons hotel, kijken naar het dagelijkse journaal van 18.00 uur en maken we ons op voor het avondgedeelte.

Het is net te ver om te wandelen en met de fiets is het een zoektocht door diverse woonwijken.

De navigatie brengt ons naar de Tamboer aan het plein 1940. Met al zijn eenrichtingswegen en bruggetjes duurt het een aantal dagen voordat je de weg enigszins kunt onthouden. Het is een familie steakhouse restaurant. Het eten is uitstekend en de wijn idem dito. De vakanties zijn hier voorbij, het toeristen seizoen waarschijnlijk binnenkort ook. We zijn redelijk vroeg weer in ons hotel en kijken nog even naar de t.v.

Wel te rusten.

Woensdag 22 oktober.

Zoals inmiddels gebruikelijk zijn wij als een van de laatste die van het ontbijt gebruik maken.

Als we ons tegoed gedaan hebben aan de koffie met de krant in de ontbijtzaal, stappen we in de auto en rijden naar Domburg. Hier aangekomen maken we een strandwandeling, en besluiten deze in het strandpaviljoen “”De oase”” onder het genot van koffie met appelgebak.

Uitgerust rijden we langs de kust richting Westkapelle en stoppen we in Zoutelande voor de lunch. In het stralende najaarszonnetje maken we gebruik van een heerlijk terras  en maken nog even een korte wandeling door het pittoreske dorpje. We vervolgen onze autorit langs de kust en komen uiteindelijk in Vlissingen.

Hier wandelen we de gehele boulevard af, met zijn vergezichten naar de haven van Oostende en Terneuzen. Dan pakken we een terrasje en via de stad wandelen we weer terug naar de auto. Het is maar 15 minuten autorijden naar Middelburg en redelijk op tijd komen we weer in ons Hotel. In een ooghoek zie ik dat achter ons hotel een Praxis staat en ik besluit hier nog even naar toe te lopen. Gabriella wil even mee, maar als we de hoek om lopen zien we een gigantische woonboulevard met o.a. een grote mediamarkt. Hier kan ik mooi nog even een bezoekje aan brengen.  Bij de  Praxis had ik uiteraard niets meer nodig.

In de avond gaan we voor de laatste keer naar het centrum en wel “”de Markt”” Hier zit “”eetcafé Bommel”” en heeft een prima keuken. En dat blijkt ook wel.

Ontspannen gaan we terug naar ons Hotel, de belangrijke verbindingsbrug  van Middelburg , waar al die dagen aangewerkt is en het soms chaotisch is nemen we voor de laatste keer.En op onze kamer kijk ik naar de 2e helft van PSV tegen Olympique Marseille.

Wel te rusten.

Donderdag 23 oktober.

Het is inpakken geblazen, de fietsen die amper gebruikt zijn worden vastgesnoerd en de nodige kilo,s die we aangekomen zijn nemen we mee naar Doetinchem.

Waar we vanavond eten? Ik denk aan de Snoekbaars.

Conclusie:

Ook in het naseizoen is het goed toeven in Walcheren (Zeeland), de bevolking is vriendelijk, de prijzen niet boven normaal en het weer is hier prima.

Met plezier geschreven door:

Gert Arentz.