Herfst vakantie, Belgische steden trip 2007.

Tijdvak van maandag 17 september 2007 tot en met vrijdag 21 september.

 

De vrije dagen van Gabriella,s  werk zijn vast staand, dus al gepland.
Op de zondagavond van te voren, surfen we het internet af om een hotel te vinden in de cirkel van Gent, Brugge, de kust, Oostende en de Panne.
We boeken dan in de late avond het Ostend Hotel aan de londenstraat 6 8400 in Oostende. We hopen van hieruit met de trein naar Gent te kunnen, en niet van de auto gebruik te hoeven  of moeten maken.
Op de maandagmorgen heb nog een afspraak om 7.45 uur bij de sportmasseur Frank Ross dus ik ben al vroeg uit de veren.

Als ik om 9 uur thuis kom is het douchen en inpakken.
Voor het eerst kunnen we de rust bewaren, om niet dagen van te voren in allerlei stapels en volle tafels de zaken vast klaar te leggen.
Zo rijden we dus in alle rust om 11.30 uur via Arnhem, Tiel, Breda, Antwerpen, Gent naar onze eindbestemming in Oostende. Afstand 320 Km en onze spraakmiep brengt ons in een keer naar de juiste plaats.
 De stad oogt prachtig met zijn haven gezichten en afvaarten van ferry boten.
We melden ons aan de receptie  om 16,30 uur, en na ik de Sportage  geparkeerd heb slepen we de boel naar de 5e verdieping met kamernummer 543.
Na het uitpakken doen we een snelle verkenning van de buurt, en als we terug komen willen we weten hoeveel programma, s er op de tv. zitten.
Dan is het 19.00 uur en moeten we ons melden voor het diner.
Het is een totaal sfeerloze ruimte waar een redelijk  stukje eten geserveerd wordt. Heel eventjes voelde ik mij de jongste van de hele zaal toen ik al die wandelstokken zag. Het menu bestaat uit Uiensoep, boontjes op de Hollandse manier gestoofd met kip en aardappels. Het toetje is ijs met taart en ijs toe. Veel te veel dus.
De huiswijn zetten we op de lopende  rekening, en het is ook van redelijke kwaliteit.
Dan wandelen we naar het centrum om eens te zien hoe laat de treinen lopen. Het begint met bakken te regenen, en zijn dan ook weer met de meeste spoed  in ons hotel.
We denken een espresso te drinken in de bar, maar hier staat het stijf van de rook.
Er blijft dan ook niets anders meer over dan T.V. kijken op onze kamer en op deze manier lekker in slaap te vallen.
Wel te rusten.                    .

 

Dinsdag 18 september 2007

De tweede dag word ik wakker van de kou. Het regent en de wind fluit langs de gevels van ons Hotel.
Het doven Journaal van 8.00 uur kijk ik met interesse af vanaf het bed onder de dekens, en na de verplichte figuren ( nee niet waar je aan denkt!) gaan we naar de ontbijtzaal.
De sfeer is net als gisteren, daarbij is de koffie ook nog van bedenkelijke kwaliteit.
 Maar we besluiten er toch iets van te maken.
Dus gaan we ons naar het station voor de treinreis, en met € 6,80 per persoon staan we in de stad Brugge!                  

Aangekomen begrijp je waarom we hier naar wilden  gaan.
De cultuur en het karakter van de stad zie je nergens in Nederland. Geen grote glazen winkel ketens maar prachtige oude opzicht zelf staande gevels met een hoog verleden gehalte.
Maar vaak moeten we schuilen voor de regen, en met de paraplu op lopen we van de ene winkel naar de andere modezaak. Je hebt er de mogelijkheid om met open bootjes een rondvaart te maken maar dan zul je dit met de paraplu op moeten doen! Met genoegen ervaar ik de knorrende maaggevoelens, er is dan weer een reden om een overdekt terrasje te bezoeken.
Het is de moeite waard om dit stadje te bezichtigen. Achter in de middag lopen we weer richting station en in een mum van tijd staan we weer in de havenstad Oostende.
De zon begint te schijnen nu we weer terug zijn, maar we rusten eerst uit van de vermoeide stadswandeling. De telegraaf lees ik en heb nog mooi de tijd om de foto, s van de camera op de p.c. zetten.
 We kijken naar het nieuws  i.v.m.  de uitkomst van Prinsjesdag, en het blijkt dat we hier niet blij van worden.  Dan kleden wij ons om voor avondeten buiten de deur.
We komen terecht in een sjiek restaurant waar we ouderwets in de watten gelegd worden. Ambiance, sfeer, wijn kortom klasse.
Daarna gaan we voldaan naar ons hotel om voor de televisie te gaan liggen.
Wel te rusten.

 

Woensdag 19 juli.

De dag begint om 8.30 uur veel te laat dus.

We haasten ons naar het ontbijt maar de grijze massa is in de regel allemaal laat, daar moeten we schijnbaar nog aan wennen. Het is vanmorgen prima geregeld, de koffie is goed en zelfs mijn yoghurt met muesli is aanwezig.
De zon schijnt, en dat begint op te vallen. Kun je nagaan hoe slecht het is geweest de afgelopen dagen.
We gaan een wandeling maken naar de haven van Oostende, het  centrum waar we een terrasje pakken.
We wandelen de pier af die op de nominatie staat om gesloopt te worden, met de wind in de rug en  heerlijke zonneschijn. Later op de dag nemen  we de sneltram voor een kustrit naar de eindbestemming “”De Panne””
Dit kust en toeristenstadje ligt net ten noorden van de  Franse grens. 
 De kustrit is een lang lint van bebouwing, met  hier en daar nog een bewaard stukje oorlogsverleden.  De roestige  kanonnen met de bijbehorende bunkers  staan nog opgesteld met het geschut richting zee gericht!
Eigenlijk kunnen we bij ons in Nederland trots zijn dat wij de duinen zo in ere houden.
 Allerlei kustplaatsen zoals Nieuwpoort, Duinkerken en Kokzijde zijn met deze tram te bereiken en per rit betalen we € 4.00. Hier mag je in Nederland er nog niet voor instappen.
In de panne zetten we ons op een terras om iets te eten en om te zorgen dat we niet in de regen lopen. Als we uitgetafeld zijn keren we op de zelfde manier  per tram weer naar Oostende.
Maar de middag eindigt met regen en zonder regenkleding op pad gegaan vanmorgen komt ons dit weer duur te staan. Rennend kopen we de Telegraaf en komen druipend aan in ons hotel.
Hier leggen we ons ter ruste voor het 18.00 Journaal en maken we ons langzaam op voor de avondmaaltijd ergens langs de boulevard.
We eten weer aan de boulevard , en belanden weer in een uitstekend restaurant met veel kwaliteit.
In ons hotel is een gezellige bar maar je loopt er tegen een muur van rook. 
Dat weerhoudt ons er van om  voor het slapen gaan een afzakkertje te nemen.
Dan lezen we de krant en kijken nog even naar de televisie.

Wel te rusten.

 
Donderdag 20 september.

De weersberichten zijn zonder meer slecht.
Slecht geslapen , maar toch proberen we er wat van te maken. We wandelen na het ontbijt richting station voor het stadsbezoek aan Gent. Op het station valt mij op dat als er een trein uit de dienstregeling is genomen, ze dit vermelden als zijnde “” afgeschaft””
Met de tussen stations van Brugge en Aalter komen wij aan in Gent.
Het station ligt 5 km buiten het centrum, dat betekent dat we de tram nemen.
Eenmaal aangekomen in het  centrum blijkt dat het een heel gepuzzel is om de weg te vinden
 Laat staan te  vinden waar je staat en welke richting je op moet.  
 
We lopen dan ook echte cirkels dat weer de nodige discussie oplevert.
In een groot warenhuis gsbruiken we de lunch van 14.00 uur. 
Dan gaan we op zoek naar de rondvaartboten.  Dan blijkt dat we voor een bootreis in het oude stadscentrum moeten zijn. Maar met het nodige geduld lopen we met de paraplu en de das om, en flink gekleed tegen de aangekondigde regen in de stralende zon de boot tegemoet. Prachtige namen doen het hier goed. Wat te denken van het Patershol, en straat zonder einde!
De inspanning is niet voor niets. Ik doe niets dan plaatjes schieten die dan ook de moeite waard zijn.
Verder is Gent onaantrekkelijk voor fietsers. De hele stad ligt met keien bezaaid, en de tram rijdt er ook nog eens tussen door met zijn akelige rails in het hobbelige  wegdek.  Flink vermoeid gaan we dan ook weer richting Oostende om hier even de nodige rust te pakken, en om wat te eten aan de boulevard.

Het is 19,30 uur als ik mij omkleed voor de avondmaaltijd. Het is de laatste avond die we hier doorbrengen en de wetenschap dat het straks koffers inpakken wordt.
We zijn er allebei over eens dat het bezoek aan Belgie aangenaam en goed is geweest.

 

Vrijdag 21 september.

De wekker loopt om 7.00 uur af en als ingestudeerd gaan we naar de ontbijtzaal.

Na het ontbijt is het sjouwen geblazen om alles van de 5e verdieping met kamer nummer 543 naar de Kia Sportage te brengen die ons weer naar Nederland zal brengen.